НАЙ-НОВИ:

Disney очаква забавяне на ръста в броя на абонатните на своята стрийминг услуга

Disney очаква забавяне на ръста в броя на абонатните на своята стрийминг услуга

Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на гигантa в развлекателната индустрия Walt Disney Co. Боб Чапек заяви, че проблемите в производството при създаването на нови филмови и телевизионни продукти ще забави растежа в броя на новите абонати на услугата с видео стрийминг, съобщава Bloomberg. 

Още по темата

Чапек, който говори по време на конференция на Goldman Sachs с инвеститори, заяви, че Disney разполага с 61 филма и 17 сериала, но разпространението на делта варианта на коронавируса е предизвикало някои забавяния.

„Ние сме уверени в дългосрочния растеж на абонатите“, изтъква Чапек.

Платформата за видео стрийминг Disney+ беше основен двигател за растеж, особено по време на пандемията, която принуди много хора да останат по домовете си и да се разнообразяват с услугата на Disney.

Сега тя има повече от 116 милиона абонати в световен мащаб.

През август компанията отчете 45% ръст на приходите за второто тримесечие до 17 млрд. долара. Disney реализира печалба от 923 млн. долара и по този начин значително надмина очакванията на анализаторите.

Медийният бизнес, който включва и процъфтяващите стрийминг услуги като Disney+, нарасна с 18 процента и допринесе общо с 12,7 милиарда долара за приходите на групата.

източник https://www.investor.bg/………… ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon