Днес лошите думи притежават голяма сила

Меркурий в опозиция на Уран – повърхностно и несериозно отношение. Въздържайте се от критични забележки, може да възникнат конфликти по незначителен повод. Може да зачестят явления като нервност, главоболия, безсъние. Влиянието ще продължи най-малко още един ден.

Луната се движи на празен ход от 09:56ч до 18:36ч. – в този период не започвайте нищо важно, не посещавайте държавната администрация за уреждане на въпроси, не предприемайте важни решения, делови преговори, големи покупки. Всичко ще бъде напразно, а краят е неясен – още повече при влияние на горния аспект.

Луната e в знак Стрелец до 18:36ч – емоционална стабилност, стремеж към премереност и ред. Хората сега са по-философски настроени, стават по-изпълнителни към препоръки.

Пробуждат се качества като щедрост, великодушие, решителност. Появява се желанието да се поучават другите, да се предават опит и знания, всеки иска да дава съвети и да помага. Засилва се чувството за справедливост, честност, желание да защитим близки и приятели, по-слабите и беззащитните. Нараства потребността от движение, занимания с фитнес или спорт, физически труд, желание за пътуване.

Уязвими са тазовата и бедрената кост, седалищният нерв, като и вените, черен дроб, жлъчен мехур, кръвоносната система.

В 18:36ч Луната преминава в знак Козирог.

Доминиращ 4 лунен ден от 09:53ч на 17 ноември до 11:00ч на 18 ноември

Символ на деня е “Райското дърво” или “Дървото на познанието”. Не особено благоприятен ден. Спомнете си за Адам и Ева, които вкусили от забранения плод от дървото на познанието и извършили грехопадение. И този ден е такъв – ден на грехопадението. Може да ви се наложи да избирате между доброто и злото. Изкушения ще дебнат отвсякъде. Особено актуална е поговорката днес: “Десет пъти премери, тогава отрежи”.

Околният свят реагира на действията и мислите на човек. Ако обръщате внимание на знаците на Вселената, ще можете да определите дали държите правилен курс. Добре е по-малко да общувате. Не е особено подходящо да се работи в групи. Желателно е да останете пасивни.

Избягвайте да вземате бързи решения. Не произнасяйте лоши думи даже мислено, защото сега притежават голяма сила. В този лунен ден е възможно да намерите без труд това, което сте считали за безвъзвратно загубено. Може да почувствате дискомфорт. Възможни са пристъпи на меланхолия.
Не трябва да се тръгва на пътешествие, да се късат цветя, да се режат дървета, да се чупят клони.

Болестите възникнали днес, може да получат усложнение и да бъдат продължителни, ако не им се обърне веднага сериозно внимание и не започнат да се лекуват навреме. Обикновено протичат тежко.

Необходимо е да бъдете внимателни в интимните взаимоотношения и да се използват по-леки форми на секс.

Подстрижката не е най-доброто решение в този ден. Ако в момента ви устройва здравето и личния ви живот, то въздържайте се от подстригване.

В този ден се въздържайте от покупки, особено ако желанието ви да придобиете нещо е възникнало спонтанно.

2 слънчев ден – Денят призовава към сериозен размисъл и спокойствие. Помислите трябва да са чисти и насочени към благи дела. Разграничавайте доброто от злото. Бъдете милостиви и състрадателни. Помагайте на нуждаещите се. Проявявайте търпимост към чуждите недостатъци.


image0 (9K)