Днес започна реконструкцията на пътя Казанлък-Енина

Днес бе направена първа копка на реконструкцията на пътя Казанлък – Енина. Пътят е от 4-класната пътна мрежа и ще бъде ремонтиран изцяло със средства от бюджета на Община Казанлък в размер на 999 176 лева. Пътят се полза не само от живущите в с. Енина, но и от околните села и град Крън.

Пътното платно е с дължина 4 км и широчина 6 м. Началото е в от ул. „Орешака“ (до стадион „Севтополис“) и ще се ремонтира до центъра на с. Енина. Заедно с рехабилитацията на пътя ще бъде изградена нова велоалея от източната страна на пътното платно. При влизане в с. Енина велоалеята се разделя в двете крайни зони на съществуващата улица и достига до центъра на населеното място.От западната страна на пътя Казанлък-Енина ще се оформи отводнителна канавка.

image0 (9K)

След проведена обществена поръчка е избран изпълнител на дейностите – „SBS“ – Стара Загора. На първата копка днес присъстваха кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, народният представител Нено Влайков, заместник-кметът по строителство, инфраструктура и транспорт Даниела Коева, кметът на Енина Веселин Андреев, представители на фирмата изпълнител на строителните дейности, начело с изпълнителния директор на „SBS“ Диана Мандаджиева.

IMGP2738 (Medium)_resized

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!