До всички, които коментират публикации на Зарата

В отговор на често поставяни въпроси за правилата, по които се водят дискусиите на сайта Зарата публикуваме някои правила, като молим всички, които коментират наши публикации, да ги спазват.

Зарата държи на откритостта, взаимния респект и приятелския тон в диалога с читателите. Ето защо редакцията си запазва правото да контролира коментарите, а в случаите, когато те нарушават нашите журналистически принципи – да ги редактира или заличава.

1.За езика:

Молим Ви винаги да пишете коментарите си на български език. Коментари на други езици може да бъдат заличавани.

2.За съдържанието:

Расистки, порнографски, сексистки, вулгарни, ксенофобски, дискриминационни или обидни коментари ще бъдат заличавани. Същото се отнася и до постинги, които призовават към насилие или пък обслужват пропагандни цели. Молим потребителите да се въздържат от политическа пропаганда и призиви. В нашите форуми са нежелани коментари от очевидни тролове, както и спам. Молим Ви също така да имате предвид, че Вашите коментари трябва да са свързани с темата на публикацията. Постинги, които нямат нищо общо с публикацията, както и коментари, които са поствани по няколко пъти под различни статии, ще бъдат заличавани.

3.За тона на общуването тук:

Молим Ви да имате предвид, че дискусиите тук се водят в делови и джентълменски тон, дори когато се сблъскват непримирими мнения. Избягвайте личните нападки и се отнасяйте към останалите потребители така, както бихте искали и те да се отнасят към Вас.

4.За формата:

Молим Ви да пишете на кирилица. Молим Ви също така да не поствате прекалено обемисти аудио- и видео-материали или пък файлове PDF, защото отварянето им отнема забавя скоростта на сайта.

5.За авторските права и цитатите:

Молим Ви да обозначавате цитатите от други автори в своите постинги. Когато цитирате известни личности, статии, книги и т.н., е редно да посочите автора и източника.

6.За закрилата на личните данни:

Във Ваш собствен интерес е да не публикувате и своите лични данни – телефонни номера, електронни адреси и пр.

Включвайки се в коментарите на Зарата, Вие автоматично приемате тези условия за дискусия. Имайте предвид, че всеки автор е лично отговорен за публикациите си. Пожелаваме Ви приятни и ползотворни дискусии!

(Visited 3 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!