Добрата новина! Подслоняват в общинско жилище самотна майка и нейните 3 деца, две от тях са близначки с церебрална парализа

Самотна майка и нейните три деца, две от които са в тежко здравословно състояние, най-накрая намериха подслон. Семейството се нанася в общинско жилище в Кюстендил, съобщи viaranews.com.

Мая Манова и нейните деца живееха в паянтова къща в село край Кюстендил. 12-годишните й близначки Ванеса и Цветилена обаче се нуждаят от постоянни медицински грижи и много добри условия на живот. Те са със 100% степен на увреждане, с диагноза „детска церебрална парализа“. Майката е личен асистент на децата към програмата „Подкрепа за достоен живот“, а месечният й доход е 448 лева. Двете й деца са освидетелствани от ТЕЛК с експертно решение.

image0 (9K)

Семейството ще бъде настанено на първия етаж на общинска къща в Кюстендил. Когато тежката им съдба беше огласена от регионалните медии, много хора се трогнаха и подпомогнаха финансово болните деца. Близначките получиха дарение от 8520 лева чак от село Огняново край Гоце Делчев. Парите са събрани по инициатива на момчета, които са участвали в изваждането на кръста на Йордановден.

(Visited 2 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!