Изпитите след 7-ми и 12-и клас догодина ще са в края на май

Националното външно оценяване и държавните зрелостни изпити след 12-ти клас догодина ще се проведат в края на май. Това съобщи днес министърът на образованието и науката Меглена Кунева, позовавайки се на графика за учебната 2016/2017, качен за обсъждане на сайта на министерството.

На 26 май ще се проведат държавния зрелостен изпит и националното външно оценяване по български език и литература, а матурата и изпитът след 7-ми клас по математика ще са на 29 май.

В графика са посочени и ваканциите за догодина. Есенната ще е от 29 октомври до 2 ноември, коледната – от 24 декември до 8 януари, зимната – от 8 февруари до 12 февруари и пролетната – от 1 април до 9 април. За дванадесетокласните пролетната ваканция ще е до 3 април.
Началото на лятната ваканция съвпада с края на втория срок, който е различен за различните образователни степени. За децата от 1-ви до 4-ти клас срокът приключва на 31 май, за тези от 5-ти до 8-ми – на 15 юни, като осмокласниците с интензивно изучаване на чужд език ще са на училище до 30 юни. На 30 юни започва и ваканцията на учениците от 9-ти и 11-ти клас. Дванайсетокласниците приключват годината на 19 май.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.