Световни новини

Падам на колене само пред кралицата и пред жена ми, когато и предложих брак

Доминик Рааб(министър на външните работи на Англия) отговори на критиката заради коментар, който той направи в talkRADIO за действието на колениченето в подкрепа на движението Black Lives Matter.

Външният министър написа в туитър: „За да бъдем ясни: напълно уважавам движението на Black Lives Matter и проблемите, които ги задвижват. „Ако хората искат да падат на коляно, това е техен избор и аз го уважавам. Всички трябва да се обединим, за да се справим с всякаква дискриминация и социална несправедливост. “

По-рано днес г-н Рааб изрази скептицизма си към колениченето, което се превърна в символ на солидарност с антирасисткото движение.

Говорейки с Julia Hartley-Brewer от talkRADIO, министърът на кабинета каза: „Трябва да кажа по въпроса за падането на коляното, което може би има по-широка история, но изглежда е взето от Game of Thrones ,“Това ми се струва като символ на подчинение , а не на освобождение.“

Притиснат от въпроса дали ще коленичи, г-н Рааб отговори: „Падам на коляното пред двама души, кралицата и госпожата, когато я помолих да се омъжи за мен“.

Въпреки че каза, че разбира „чувството на безсилие и безпокойство”, управляващо антирасистическата организация и че колениченето е „въпрос на личен избор“, коментарът предизвика ожесточен дебат в социалните медии.

Журналистът Пиърс Морган написа „Невероятно… Правителството продължава да ни излага пред света“, докато други изтъкваха, че вдигането на коляно е свързано с мирния протест на американския футболист Колин Каперник срещу полицейската бруталност през 2016 г.

Официалният говорител на премиера заяви: „Външният секретар беше много ясен, че изразява лично мнение.“

Превод: ЗАРАТА

 

Иван Дарийков

Share
Published by
Иван Дарийков

Recent Posts

След негативната реакция: „Търговска Лига“ сменя името на болницата „Мама и аз“

В лечебното заведение няма да има педиатрично отделение...

36 минути ago

Ноле разкара още един треньор

Той обмисля да продължи сам...

един час ago

Стоян Георгиев сам напуснал ПП, имали различни мнения

Нямам място в редиците на тази партия, заяви той...

2 часа ago

Последни сме в ЕС по извънреден труд

Гърция е на първо място...

2 часа ago
image0 (9K)