Дузина „Фараони“ ще видим на Античния форум в Стара Загора

faraonovo_ku4e

По традиция българският клуб на една от най-старите породи кучета в света провежда своите изложби в лапидариуми на музеите или сред останки от античността, за да подчертае древния ѝ произход. Такива кучета са съществували 3000 г. пр. Хр., а изображения на Фараоново куче са открити в гробниците на египетските фараони. В историята на човечеството тя се е прославила с необикновената си красота и елегантност. Посетителите ще могат да видят в ринга и деца-водачи на кучета, които ще демонстрират своето майсторство, а най-добре представилите се ще получат награди.

Една от най-редките и стари породи кучета в света, Фараонова хрътка, или Египетско фараоново куче, ще дефилира за първи път сред артефактите на Античния форум в хилядолетния град. В Стара Загора ще пристигнат всички 12 представители на породата у нас.

Градът ще бъде домакин на 4-та специализирана изложба на кучета от Пета породна група, клас Примитиви, с ранг САС. Тя се организира от Български киноложки клуб „Фараоново куче“ и Община Стара Загора, в партньорство със СНЦ “Заедно за животните“ и Тракийски университет – Стара Загора, под егидата на Българската федерация по кинология.

След Пловдив и Варна, на 04.06. 2016 г., в 11.00 ч. в Стара Загора, уважаваният съдия от Холандия Andre van den Broek ще започне да оценява представените в ринга животни. Той ще бъде разположен в пространството до беседката на Античния форум Августа Траяна. Помощник на холандеца в ринга ще бъде съдия от България Юлия Велкова.

В изложбата, която е включена в културния календар на Община Стара Загора, ще участват и представители на единствената в света порода нелаещи кучета Басенджи.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.