Eрдоган е преизбран за лидер на Партията на справедливостта и развитието

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган беше преизбран в сряда за председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР). Това съобщава телевизионният канал TRT, позовавайки се на резултатите от гласуването, проведено на седмия общ конгрес на ПСР в Анкара.

Всички 1428 делегати гласуваха единодушно за кандидатурата му. В същото време Ердоган беше единственият кандидат, номиниран за този пост.

Партия на справедливостта и развитието е създадена през 2001 г. по инициатива на Ердоган и трима други поддръжници. Настоящият президент беше избран за първи председател на политическото движение.

В периода от 2014 до 2017 г. партията се ръководи от Ахмет Давутоглу и Бинали Йълдъръм, тъй като в съответствие с действащите закони по-рано президентът на страната не можеше да бъде член на политически партии.

Благодарение на конституционните изменения, одобрени на референдум през април 2017 г., това стана възможно. Ердоган отново влезе в редиците на Управляващата Партия на справедливостта и развитието през май 2017-а.

(Visited 6 times, 1 visits today)

image0 (9K)