Единство в мислите и действията

ЧЕТЕМ СТАРИТЕ ВЕСТНИЦИ 25 ГОДИНИ НАЗАД
в-к „Септември” брой 49, 1989 г.
ЕДИНСТВО В МИСЛИТЕ И ДЕЙСТВИЯТА
Напълно сме съгласни с позицията и политиката на ЦК на БКП за демокрация, гласност и плурализъм. Но наблюдавайки митинга на площад „Александър Невски, проведен в събота – 18 ноември, и някои от изказванията по телевизията в предаването „Всяка неделя”, стигнахме до извода, че днес за нашата партия е необходимо пълно единство в мисленето и действието. Това може да се реализира чрез активна дейност на всички комунисти за възстановяване на доверието в партията и укрепване на нейния авторитет.

Въпреки обективните трудности е необходимо да се задоволи пазарът със стоки от първа необходимост, да се стабилизира икономиката, като съответните министерства огледат отново създадената фирмена организация. Необходимо е да се утвърди плановостта и развитието на народното стопанство, да се осигури от собствените ни ресурси. Трябва да се стабилизира българският лев и да се помисли не е ли време да се извърши обмяна на парите.
Хората се съмняват, че демонтирането на бюрократично-командната система ще стигне до областите и общините, където много често правилни партийни решения са „удавяни” в роднинско-приятелския кръг. Този път това не бива да се допуска, защото това е шансът ни да докажем възможностите на социализма, да се очистим от плевелите, които са го задушават.
Роза и Бойчо БОЕВИ
Бивши партизани

(Visited 13 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)