Евродепутатът Ева Паунова се срещна с представители на бизнеса в Казанлък

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова се срещна с представители на бизнеса от Казанлък. Посещението в Града на розите беше по покана на кмета Галина Стоянова. Темата на дискусията беше „Перспективи пред българския бизнес, европейски практики и програми“.

Ева Паунова представи финансирането с европейски средства и новите възможности, които ще предложи планът за инвестиции „Юнкер“.

Сред обсъдените теми беше значението на дуалното обучение и професионалните стажове с оглед изграждането на устойчиви връзки между образованието, науката и бизнеса. Представителите на бизнеса споделиха, че липсата на квалифицирани кадри създава пречки за развитието на икономиката.

Сред целите в дейността на евродепутата е стажовете да станат задължителна част от образованието на европейско ниво. Ева Паунова акцентира върху връзката образование-бизнес. Целта е да бъдат изградени млади специалисти, които да отговарят на нуждите на бизнеса.

Евродепутатът сподели и за инициативата „Образование България 2030“. В нея участват Паунова, заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен, вицепремиерите Томислав Дончев и Ивайло Калфин, както и представители на над 40 организации. Основните аспекти в дейността на тази инициатива са качествено образование, качествени преподаватели и повече предприемачески дух.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.