Легендарни футболисти на „Берое“ в юбилеен филм

Продължават снимките на документалния филм за 100 годишнината на „Берое”. Легендарни играчи и треньори от ПФК Берое играха себе си пред кинокамерата. Заснети бяха Васил Драголов, Петко Петков, Иво Иванов и много други звезди на отбора от всички поколения след Втората световна война. Чрез фрази-сентенции те изразиха любовта си към Берое и град Стара Загора, всеотдайните си фенове и също така споделиха някои от съкровените си спомени и най-драматичните мигове от кариерата си. „Само като чуя Берое – настръхвам.” – заяви пред камерата една от големите фигури в отбора на Берое през 80-те години Кънчо Кашеров. „Стара Загора е добър град за млади хора.”, пък са думите на настоящия защитник от Берое Веселин Пенев. Евгени Янчовски си спомни как „По онова време комунистическата партия подкрепяше чрез съдиите столичните отбори на Левски и ЦСКА.” Легендата Петко Петков каза по повод Стара Загора и своя отбор – „Мен хората са ме пленили тук и за мен Берое е всичко.” От любимците си стотици хиляди старозагорци ще чуят никога неразказани истории в публичното пространство и ще потвърдят градски легенди.

А най-новата градска легенда в Стара Загора се случи преди броени дни, когато фенове на Берое „нахлуха” в Държавната опера по време на генерална репетиция на „Тоска” от Пучини и възторжено изпяха новия химн „Светът е Берое” на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени”. Те заразиха с ентусиазма си музикантите и певците, които засвириха и запяха в един глас заедно с тях. Естествено тази случка беше режисирана и също е част от филма за вековния юбилей на зелените богове.

От вчера пък най-голямата интернет сензация в българското интернет-пространство е видеоклипът „Светът е Берое”, по текст и музика на един от най-известните фенове на клуба – актьорът Стефан Вълдобрев. Официалната премиера беше на 6-и май, точно в 19,16 ч. – символично с датата на основаването на Берое. В клипа участват още Стоян Янкулов – Стунджи, басистът от групата на  Лили Иванова Веселин Веселинов – Еко, Поли Генова, бившият футболист на „Берое” Ваня Джафаревич, дори фенове. От вчера клипът стремително се изкачва нагоре в „Топ 40” на платформата за видеосподеляне VBOX, задминавайки новите епизоди от хитови сериали като „Под прикритие” и „София – ден и нощ”, новият хит на Деси Слава и други.

Премиерата на филма ще е за празника на града на липите през есента. Продукцията се осъществява от продуцентска къща „Файв Стар Медиа Груп” с подкрепата на Община Стара Загора. Сценарист и режисьор е Степан Поляков, а главен оператор е Момчил Александров, който е с дългогодишен опит в испанското игрално кино и е участвал в множество международни продукции.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)