НАЙ-НОВИ:

Важни промени в ръководството на ГЕРБ

Кметът на София Йорданка Фандъкова и градоначалникът на Бургас Димитър Николов бяха освободени като заместник-председатели на политическа партия ГЕРБ, както и като заместници в Изпълнителната комисия. Това стана по време на днешното Национално събрание на партията.

Новите заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ ще са вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и Даниел Митов, който беше предложен за премиер на проектокабинета на ГЕРБ/СДС.

Йорданка Фандъкова и Димитър Николов остават членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, обяви Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ изрично подчерта, че с оттеглянето им от ръководните постове в партията не трябва да се правят аналогии с освобождаването на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов:

Да не ме разбере някой грешно. Те остават от най-уважаваните, най-заслужилите. Така че се надявам да не прочета заглавия, че е свалено доверието от тях. Точно обратното – обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква ежедневно присъствие на събрания, да изслушаш хората, по няколко часа. Ако го имате това време, оттеглям предложението. Просто искам да им оставя тези три години и да работят повече за градовете си, да помагат на партийците и да сме пак заедно„.

Бойко Борисов подчерта:

-->

Каква ми е логиката. Предстоят ни два много тежки месеца срещу много, много пари, които са изправени срещу нас – парите на олигархията. Аз направих недопустими „грешки“, които за радост се отчитат като успехи сред нашите евроатлантически партньори, но защо предлагам двамата зам.-председатели да останат членове на Изпълнителната комисия. Защото някак си не отива днеска да възложа на зам.-председателя Фандъкова да отиде до Силистра, или до Добрич, или до Сливен“.

Националното събрание на ГЕРБ реши да увеличи ръководството на Изпълнителната комисия от 11 на 15 членове.

Новите членове, освен Фандъкова и Николов, са Иван Тотев, Деница Сачева, Тодор Кръстев, който е председател на софийската организация и Илтер Садъков,- депутат от Шумен, Вежди Рашидов, Костадин Ангелов – здравният министър в оставка.

В Комисията остават Цвета Караянчева, Даниела Дариткова, Живко Тодоров и Тодор Тодоров.

От Изпълнителната комисия на ГЕРБ бяха освободени Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев, съобщи БНР, цитирано от ЗАРАТА.

 

-->

  ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови