Хекимян сяда на шефския стол – новият директор на Би Ти Ви бил впечатлен от него

На 36-годишна възраст Антон Хекимян седна на стола на Венелин Петков. Той е новият шеф на „Новини, актуални предавания и спорт” на Би Ти Ви. Повишението на доскорошния водещ на „Тази сутрин” дойде от новия главен изпълнителен директор на Би Ти Ви Мартин Швехлак.

Чехът бил впечатлен от професионализма на Хекимян при представянето на теми и репортажи, както и от голямата му всеотдайност към работата. Поканил го на разговор миналия петък и два дни по-късно обяви, че го назначава на директорския пост. Съответно, и заплатата му се увеличава. Според източник на „Уикенд”, възнаграждението на Антон ще е почти двойно – около 12 000 лева на месец.

Амбициите на Хекимян са да привлече още повече зрители пред екрана на Би Ти Ви. Той ще избере и кой да го замести като водещ на сутрешния блок. Според източници от нюзрума на медията, покана е отправена към Мария Цънцарова, но журналистката  не е сигурна, че ще приеме.

image0 (9K)

„През 2020 година Би Ти Ви трябваше да адаптира програмата си към пандемията от Ковид-19, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали. Назначих Антон, защото притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, заяви Мартин Швехлак.

Засега неизвестна остава съдбата на Венелин Петков. Той е татко на едномесечно бебе от колежката си Николета Маданска, която пък е водеща на спортните новини. Петков останал като попарен, когато му го съобщили. В телевизията били особено щастливи от неговото отстраняване, пише „Уикенд“.

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!