Хилари Клинтън спечели първичните избори в Невада, а Тръмп в Южна Каролина. Джеб Буш се оттегли от надпреварата за Белия дом

В САЩ милиардерът Доналд Тръмп печели първичните избори в Южна Каролина за президентската номинация на републиканците, а в надпреварата при демократите в Невада победител е Хилари Клинтън, съобщи CNN.

Тя победи противника си Бърни Сандърс в поредния етап от първичните избори, на които се определя кандидатът на демократите за президентските избори в САЩ през ноември. Силното представяне на Сандърс в Невада – щат, в който голяма част от населението е от малцинствата, показва, че надпреварата му с Хилари Клинтън ще бъде дълга и оспорвана, коментира CNN.

Милиардерът Доналд Тръмп удържа победа с 32,2 процента от гласовете на завършилите снощи първични избори на Републиканската партия в американския щат Южна Каролина, предаде ТАСС.

При обработени 99 процента от данните в изборните пунктове, на второ място се нарежда сенаторът от щата Флорида Марко Рубио с 22,5 процента. Той завършва практически наравно със своя конкурент, сенаторът от Тексас Тед Круз (22,3 процента).

На четвърто място със 7,8 процента от вота е бившият губернатор на Флорида Джеб Буш. След този резултат той се оттегли от надпреварата за Белия дом.

Пламен Пенчев

Share
Published by
Пламен Пенчев

Recent Posts

Ливърпул отказа Тотнъм за Топ 4 с бой на „Анфийлд“

"Мърсисайдци" спечелиха с 4:2...

9 часа ago

Бързи и лесни прически, готови за под 5 минути

Какво да си направите, когато бързате...

10 часа ago

Холивудски актьор ще става бос на Илия Груев в Лийдс

Уил Феръл е закупил голям дял в "спящия гигант"...

11 часа ago

Най-добрите любовни комбинации за зодия Телец

Вижте кои са, ако сте представител на тази зодия...

12 часа ago

Историите ON AIR: За спасителното чудо на Воскресението!

Възкресението на Исус е историческият факт, който поставя основата на християнството...

12 часа ago
image0 (9K)