Имам уби човек на пътя и се опита да се скрие

Състав на Апелативен съд Варна потвърди първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо Екрем Йозлер, причинил при пътен инцидент смъртта на човек и избягал от произшествието. Това съобщиха от пресцентъра на АС.
48 годишният турски гражданин е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Второ РУП в Добрич, затова, че на 17 февруари тази година в село Карапелит, при управление на лек автомобил по непредпазливост причинил смъртта на Мариян Чернаев и избягал от местопроизшествието.

Йозлер, който работи към Генералното консулство на Република Турция в Бургас има разрешение за продължително пребиваване в България от Дирекцията по вероизповеданията. Обвиняемият е гост имам и преподава религия към джамийското настоятелство в област Силистра.

Днес Варненският апелативен съд определи като правилни и законосъобразни всички основания на първата съдебна инстанция, наложила постоянен арест на обвиняемия. Въпреки ранния етап на разследването и на факта, че все още не е изготвена автотехническа експертиза, съдът намира, че събраните гласни свидетелства и огледа на автомобила по категоричен начин обосновават предположението, че Йозлер е причинил по непредпазливост смъртта на човек и е избягал от местопрестъплението.

Свидетел на катастрофата, който е бил и спътник на обвиняемия в автомобила е разкрил пред следствените органи, че след сблъсъка Йозлер е видял тялото на ударения човек и е предприел активни действия, за да остане неразкрит. Умишлено изоставил жертвата на пътя, без да му окаже помощ или да подаде сигнал на 112, изгасил светлините на автомобила, използвал обходен маршрут и подбуждал към лъжесвидетелстване спътника си.

Съда счита, че това са факти, които водят до извода, че при по-лека мярка за процесуална принуда напълно реална е опасността Йозлер отново да се укрие или да опита да осуети разследването по делото. Апелативният съд е категоричен, че в настоящия етап от досъдебното производство единствената обоснована и законосъобразна мярка за неотклонение спрямо Екрем Йозлер, причинил смъртта на човек и избягал от произшествието е „задържане под стража” . Това определение не подлежи на обжалване.

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!