Ицко Финци е доказателство, че възрастта няма значение!

Големият актьор Ицко Финци е поредното доказателство, че възрастта няма значение, а само цифра. 87-годишният Финци има повече енергия и сили и от някои 30-годишни младежи, видя „Галерия“.

От известно време Ицко и младата му жена Лиза са се установили във Варна, където в уютна къща с двор отглеждат 3-годишната си дъщеря Матилда.

Грижите за до­макинството и малкото дете са изцяло на родителите. За­ради коронавируса Ицко и Лиза Боева преценили, че е по-добре в дома им да не влиза помощница, а да се справят сами с чистенето, подреждането и готвенето. Основното задължение на Финци е да поддържа двора спретнат. Почти всеки ден събира падналите сухи листа от земята и мете външните стълби, съобщава вестникът. Активността на актьора обаче далеч не се изчерпва с това. „Движим се много, из­минаваме всеки ден по километри, работим по двора, скачаме и танцу­ваме с детето“, разказва за ежедневието си Ицко.

image0 (9K)

Основната причина да се изнесат към Варна е же­ланието им да живеят по- здравословно. В морска­та столица въздухът е значително по-чист, което е от особено значение за малката Матилда. Освен това с Лиза предпочитат да отглеждат сами част от храната си. Вече дори имат микроферма за кълнове, а копането, саденето и обръщането никак не ги смущават.

Припомняме, че преди близо четири години Ицко Финци успя да скандализира колеги и почитатели, след като стана баща на 84 години. Съпругата му Лиза е с 44 години по-млада от него. Ицко има и голям син – Санчо, който живее в Германия. Разликата между Санчо и Матилда е 51 години.

(Visited 42 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!