Иззеха платика и 600 метра мрежи при проверка на язовир Копринка

Служители на ИАРА Пловдив и Стара Загора са иззели 30 кг. риба при проверка на язовир Копринка. Открити са две мрежи по 300 метра, с големина на окото 60-70мм. Уловената риба от вида „платика“ е върната във водата.

При проверки в страната само за една седмица служители от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са иззели 340 кг. риба. За периода от 19 до 25 февруари 2016 г. са извършени 338 проверки, при които са съставени 11 акта за установяване на административно нарушение. В резултат на проверките са конфискувани 2 546 метра мрежи. Издадени са 263 удостоверения за стопански и 254 билета за любителски риболов.

12 кг. риба иззеха инспектори от Кърджали при нощна проверка по вода на язовир „Студен Кладенец“. Проверени бяха местностите село Калоянци, Гняздево, Бюк дере и Перперешки залив. При проверката, до местността на „Бюк дере“ инспекторите са открили 400 метра хрилни мрежи, заложени от неизвестен нарушител. Уловената риба е върната във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

10 лави кърмаци са иззети при съвместна операция на служители от ИАРА – отдел „Рибарство и контрол“ от Русе и Велико Търново по река Дунав, на остров Вардим.Забранените риболовни уреди бяха извадени и иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)