Jaguar представи специално издание на XF за моделна година 2019

Jaguar представи специално издание на гамата седани XF за моделна година 2019. 300 SPORT се предлага с възможност за избор измежду дизелов двигател със задвижване на задните колела или бензинов двигател със задвижване на задните или на всички колела, 300 к.с., и ексклузивни характеристики на интериорния и екстериорния дизайн.

Със силовия агрегат на Jaguar със задвижване на всички колела 2,0-литровият 4-цилиндров бензинов двигател Ingenium с 300 к.с. ускорява XF от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди (от 0 до 60 мили/ч за 5,6 секунди), а 3,0-литровият дизелов двигател V6 с двоен турбокомпресор с 300 к.с. и задвижване на задните колела произвежда въртящ момент от 700 Нм и ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,4 секунди (от 0 до 60 мили/ч за 6,0 секунди).

[ad id=“225664″]

300 SPORT се предлага в три екстериорни цвята: Yulong White, Indus Silver и Santorini Black, и съдържа уникална емблема 300 SPORT на предната решетка и капака на багажника. В допълнение, рамката на предната решетка, страничните въздуховоди, капаците на огледала, спойлерът на багажника и алуминиевите джанти са с покритие Dark Satin Grey, а черните спирачни апарати с брандинг 300 SPORT са деликатна подсказка за наличната динамика.

Отвътре специалното издание на бизнес седана на Jaguar съдържа редица дръзки дизайнерски щрихи, отличаващи го от останалите модели в гамата XF. Те включват жълт шев на инструменталния панел, облицовките на вратите, селектора за смяна на предавките при моделите с автоматична трансмисия или лоста за смяна на предавките при автомобилите с механична трансмисия, подлакътника, седалките и волана, както и емблема 300 SPORT на предните подглавници, волана и праговете на вратите (с опция за осветени прагове на вратите).

Всички останали модели от гамата седани XF са оборудвани с информационно-развлекателната система Touch Pro с 10-инчов сензорен екран, която осигурява по-голяма функционалност и яснота.

Селекция интериорни характеристики също ще бъдат стандартно оборудвани за моделна година 2019, утвърждавайки изключителната привлекателност на XF. Клиентите сега ще получат облицовка на тавана от велур, хромирани бутони за седалките с 10-степенно регулиране и нагоре, както и полирани метални педали и осветени метални прагове на вратите с надпис Jaguar. Вътрешното огледало за обратно виждане с функция за автоматично затъмнение също вече е оборудвано във всички модели седани XF.

[ad id=“225664″]

Jaguar XF е лидер в сегмента на бизнес автомобилите с несравнимо съчетание на дизайн, лукс, технологии и ефективност, подкрепени от водещи в класа динамика на задвижване и финес.

Динамичният дизайн, напомнящ купе, е оформен около архитектурата на Jaguar с високо съдържание на алуминий и съчетава впечатляващите пропорции, елегантни повърхности и перфектни линии, характерни за всички автомобили Jaguar.

Салонът е хармонична комбинация от съвременни луксозни материали и тапицерии, традиционната майсторска изработка на Jaguar и свръхмодерни технологии, които включват конфигуруем 12,3-инчов интерактивен дисплей за водача, лазерен head-up дисплей и информационно-развлекателната система Touch Pro.

XF използва архитектурата на Jaguar с високо съдържание на алуминий, за да предложи уникално съчетание от олекотена конструкция и оптимизирана динамика на задвижване. Предното окачване с двойни носачи и задното окачване тип Integral Link – комбинирани с почти 50:50 разпределение на теглото – осигуряват идеалния баланс между возия и управление.

Системата Електрическо сервоусилване на волана (EPAS) утвърждава лидерската позиция на Jaguar по отношение на усещането на кормилното управление и оптимизира разхода на гориво. EPAS позволява също извършването на функции, като например компенсация на изпъкналостите на пътя и усъвършенстваните системи в помощ на водача, включително Асистент за придържане в лентата, Следене на състоянието на водача и Асистент за паркиране.

[ad id=“263680″]

Модерната пасивна технология на амортисьорите осигурява изключително качество на возията като стандартно оборудване с помощта на допълнителен клапан, който регулира амортисьорите при ниска скорост. За още по-голям контрол системата Адаптивна динамика следи движението на каросерията 100 пъти в секунда и движението на колелата 500 пъти в секунда, за да определи оптималните настройки на амортисьорите спрямо условията и стила на шофиране.

Технологията Програмируема динамика на Jaguar се предлага отделно от Адаптивна динамика за всички версии на XF с автоматична трансмисия с изключение на базовия вариант със 163 к.с. Системата позволява на водача да персонализира настройките на кормилното управление, двигателя и 8-степенната автоматична трансмисия.

Както преди, Конфигуруемата динамика с Адаптивна динамика осигурява максимална персонализация на усещането за шофиране, като позволява на водачите да регулират фино и настройките на амортисьорите освен тези на кормилното управление, двигателя и трансмисията.

Задвижването на всички колела (AWD) е заложено в автомобила от самото начало с модерната система с въртящ момент при поискване, докато раздатъчната кутия съдържа по-лека, по-тиха и по-ефективна ангренажна верига.

Jaguar XF се възползва и от усъвършенстваната система за контрол, използвана за първи път в F-TYPE със задвижване на всички колела: Интелигентна динамика на задвижване (IDD). Тя осигурява управлението, характерно за задвижването на задните колела, с ползите по отношение на динамика и сцепление на AWD.

Режимът, адаптиращ поведението на автомобила спрямо повърхността Adaptive Surface Response (AdSR), управляван чрез Jaguar Drive Control, впряга ненадминатия експертен опит на Jaguar Land Rover, за да идентифицира вида повърхност, като например сняг или чакъл. След това той може да адаптира поведението на двигателя, трансмисията, кормилното управление и функцията Динамичен контрол на стабилността, за да направи автомобила още по-стабилен в условия на слабо сцепление.

[ad id=“236999″]

Стабилността е ненадмината и при задвижване на задните колела. Разработена за шофиране с ниска скорост при лоши условия, функцията за поддържане на зададена скорост по пресечен терен (ASPC) автоматично управлява спирачките и газта, за да предостави възможно най-доброто сцепление и да осигури на автомобила плавно и безпроблемно потегляне: всичко, което водачът трябва да направи, е да управлява волана. ASPC е оборудвана на всички модели с автоматична трансмисия и работи между 3,6 км/ч (2,2 мили/ч) и 30 км/ч (1,9 мили/ч), като водачът използва превключвателите за автопилота, за да зададе желаната скорост.

Информационно-развлекателната система и свързаността са най-модерните, създавани някога от Jaguar. Системата Touch Pro улеснява InControl Apps, Remote and 4G Wi-Fi точка за достъп чрез модерния и интуитивен 10-инчов сензорен екран на автомобила.

За по-богато преживяване има и естествени гласови команди, като например „more like this“ (други подобни) за избор на песни. Аудиосистемите включват изключителната 825-ватова система Meridian със съраунд звук и 17 високоговорителя (включително субуфер).

Touch Pro съдържа мощен четириядрен процесор и работи чрез най-модерен, ултра бърз етернет, мрежова технология, която предлага изключителна скорост за пренос на данни. Заедно те предоставят по-бърза обратна връзка.

Технологията за стерео камера позволява функционирането на системите Автономна аварийна спирачка, Предупреждение за напускане на лентата и Асистент за придържане в лентата. Адаптивният автопилот с функция Queue Assist премахва стреса от шофирането по пътищата със задръстен трафик, като следва автомобила отпред на безопасна дистанция.

Системата Разпознаване на пътните знаци позволява функционирането на системата Адаптивен ограничител на скоростта на Jaguar. Веднъж зададена, системата следи знаците за ограничение на скоростта, сравнява ги с навигационните данни и когато дойде промяна в ограничението, регулира скоростта на автомобила, като плавно ускорява или намалява до съответното ограничение.

XF предлага адаптивни LED предни фарове с отличителни дневни светлини. Двата реда LED светлини и рефлектори – един за късите и един за дългите светлини – генерират светлина с цветна температура, по-близка до тази на дневната светлина в сравнение с ксеноновите фарове и осигуряват по-добро осветяване. В същото време консумацията на енергия е намалена. Те са толкова ефективни, че за разлика от дизайна на първото поколение, не са необходими охлаждащи вентилатори.

Източник: jaguar.bg

(Visited 1 times, 1 visits today)

40

споделяния
error

Харесва ви статията? Споделете,моля!