Любопитно

Как да се предпазим в спалнята срещу коронавируса

Все повече хора се притесняват от заразата на COVID-19. Такива опасения има и в секса, затова в. „Мирър“ потърси експертно мнение.

Знае се, че вирусът се предава чрез пръски или секрет от носа и устата, ако го съдържат, предава БТА.

„Тъй като този щам е нов, не знаем точно как преминава заразата от човек на човек – каза д-р Симран Део. Известно ни е обаче, че подобни болести се разпространяват чрез кихане и кашляне и пръските от тях. Специалистите мислят, че това важи и за COVID-19, но изследванията продължават“.

„Официалните насоки от Британската здравна служба са да се  избягват контактите със заразени. Епидемиолозите насърчават хората да ограничат и избягват физически прояви на обич, докато не бъдат установени начините, по които се разпространява новият коронавирус. Затова сексът със заразен или с човек под карантина определено не се препоръчва. Вирусът може да се разпространява и преди появата на симптомите.

„Макар и да няма доказателства, че телесни течности като спермата и вагиналните секрети предават коронавируса, винаги е добре сексът да е безопасен и да се използва презерватив. Това предпазва и от предавани по пол път болести, и от нежелана бременност“ – каза д-р Симран Део.

Има и други препоръки. Д-р Джъстин Лехмилър напомни, че съществуват алтернативни форми на секс – секстване, киберсекс, телефонен секс. Всички те избягват риска от зараза с новия коронавирус и очевидно от венерически болести.

Добре е да се спазват препоръките за социално дистанциране. Ако ги следваме, любовните срещи ще трябва да почакат, докато премине пандемията.

Румяна Иванова

Аз мога

Share
Published by
Румяна Иванова

Recent Posts

Мода за пролетта – как да носите блуза с щампа?

Графичните модели са все по-популярни...

3 часа ago

11 закона за силата, които всеки трябва да знае

Избягвайте нещастните и хората без късмет...

4 часа ago

Дарение за българите в Албания възпали македонистите

Българският флаг бил провокация...

5 часа ago

Ливърпул показа новия екип – ремикс на легендарния от 1984

Същата година момчетата на Джо Фейгън спечелиха КЕШ...

5 часа ago
image0 (9K)