Коалите не пият вода

[ad id=“225664″]

Коалата е единственият запазен представител на семейство Коали. Тя e живеещо по дърветата двуутробно растителноядно животно.

[ad id=“236993″]

Среща се по източното крайбрежие на Австралия от района на Аделаида до южната част на полуострова Кейп Йорк. Коалите от Южна Австралия са почти унищожени в началото на XX век, но впоследствие е заселен отново са заселени там. В остров Тасмания и Западна Австралия тези животни не се срещат.

Независимо от външната прилика с мечетата, коалите нямат нищо общо с мечките, освен че са са бозайници. Коалата е приспособена за живот по високите евкалиптови дървета. Цялото ѝ тяло е покрито със сива козина. На лапите си има здрави нокти. Храни се с евкалиптови листа.

Отглежда малките си в кожена торба на корема и ги кърми с мляко.

Новородените са много малки — едва 18 мм.

[ad id=“263680″]

Коалите не пият вода – набавят си всичко, което им е необходимо, от евкалиптовите листа. Наименованието „коала“ идва от аборигенски и означава „без течности“. Това животно е единственият сухоземен бозайник с допълнителен звуков орган, различен от ларинкса. Благодарение на това те могат да произвеждат много ниски тонове.

Коалата е символ на Австралия, поради факта, че се среща само там.

Тези животни са изключително мили и гальовни.

(Visited 384 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)