Кога откриват Кауфланд 2 в Стара Загора?

Kaufland 2 в Стара Загора по първоначална информация, със започване на строежа, беше обявено да отвори врати през юни 2016 г. Старозагорци, особено от близките квартали, задават въпроса кога това ще се случи, тъй като магазинът е готов и вече се зарежда със стока. Потърсихме за информация Kaufland България. За ЗАРАТА г-жа Томова, Завеждащ връзки с обществеността, каза, че засега датата за откриване на втория магазин от веригата е 19 май, но по непотвърдена информация от хора, одобрени за работа, те са повикани на 24 май… Следващата седмица вероятно ще стане ясна точната дата на официалното откриване.

В началото на ноември започна изграждането на втори хипермаркет Kaufland в Стара Загора. Той се намира южно от парк „Бедечка“ , на кръстовището на улиците „Иван Вазов“, „Христина Морфова“ и „Ангел Кънчев“. Изпълнител на строежа е софийската фирма „Бараж Груп“, която през септември миналата година завърши новия магазин „Практикер“ в Стара Загора, съобщава gradat.bg.

Това ще е 56-ият хипермаркет Kaufland в България. Сградата е проектирана с търговска зала от 2900 кв. м. Предвиден е открит паркинг с около 200 паркоместа.

В магазина ще бъде внедрена новият тип охладително-отоплителна инсталация, създадена в Германия специално за нуждите на Kaufland. При нея консумацията на еленергия е с 25-30% по-ниска, и не се използват фосилни горива – нефт, газ, въглища, т.е. не се оставя въглероден отпечатък върху околната среда. Инсталацията работи с въглероден диоксид, който, макар и да е по-скъп от фреона, е по-щадящ за озоновия слой. Отпадната топлина, която се генерира от хладилните инсталации в супермаркетите, се използва, за затопляне на вода до 38 градуса през зимата, която чрез подово-тръбна инсталация се използва за отопляване на търговския обект. През лятото по сходен механизъм водата се охлажда до 12 градуса, като в този случай въглеродният диоксид се използва като носител на енергия за охлаждане.

Със старта му компанията ще създаде над 100 нови работни места в града.


image0 (9K)