Кои имена предпочита котката ни

Известен е фактът, че котките са много независими животни и за разлика от кучетата, трудно се поддават на обучение. Позитивна крачка в тяхното възпитание е избирането на име, което те ще запомнят лесно.

Но кое е подходящото име за нашия любимец? Много хора кръщават котките си с имена, които се определят от физическите им характеристики, както Блеки, ако е черна, Пухи, ако има дълга и мека козина и т.н.

Изборът на човешко име, подсказва, че собственикът е много привързан към своя любимец и го възприема като свое дете. Препоръчва се котката да не носи име на член от семейството или то да е близко по звучене с името на друг домашен любимец, за да не се бърка, когато викате всъщност тях.

То не трябва да звучи заповеднически и да е такова, с което ще я наричате и като порасне, и пред непознати. За котката е по-удобно да запомни име, съставено от две срички.

Разпознавеми звуци са К, Р, В, З, Д, Т. Добре е когато името завършва с И. Т.  като лесно запомнящите се имена за котки могат да се посочат Кети, Тигър, Оливър, Макс и други. Трябва да викате котаната по име при положителни поводи, в противен случай рискувате тя да го свърже с нещо лошо и да отказва да отговаря на него./http://www.lapichki.com/

(Visited 6 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)