ИЗБРАНИ

„Указва на прокуратурата кого да размаже“. Конфликтът между президент и премиер се задълбочава

Конфликтът между президента Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов се задълбочи в понеделник, след като държавният глава предупреди премиера да не прехвърля собствената си отговорност на другиго.

Коментарът му дойде на фона на задочни реплики по въпроса за това Миналата седмица Румен Радев попита премиера дали е знаел, че президентът е бил подслушван, а Борисов отрече, в понеделник президентът предупреди лидера на ГЕРБ да не прехвърля отговорността на другиго.

„Г-н Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали. Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели. Указва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е ангажирана, е впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи“, каза Румен Радев.

Според държавния глава в безсилието си премиерът е атакувал и семейството му. По думите му методите на премиера издават битието му от началото на прехода.

„Ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият г-н Борисов. Скандалите, кризите, разкритията за грандкорупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското му безсилие и зависимости. Драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението му. Затова разбирам и неговата растяща нервност“, допълни още Радев, цитиран от „Дневник“.

www.svobodnaevropa.bg, Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Бонка Дипчикова

Share
Published by
Бонка Дипчикова

Recent Posts

Славов: Управлението в турбулентни времена има своя цена

Не се отказахме да вземем правилните решения, каза той...

6 часа ago

4 грешки в любовта, които неуверените хора правят

Концентрирате се върху собствените си емоции...

6 часа ago

Лудогорец е шампион на България! Победи ЦСКА и грабна 13-та си поредна титла

Много голове и меле в Разград, Дуа герой с дубъл...

7 часа ago

Фандъкова: Нужно е стабилно управление, диалог и партньори

ГЕРБ-СДС се надяват да върнат хората към гласуването, допълни тя...

7 часа ago
image0 (9K)