COVID-19 досега: 5 400 починали, 72 500 оздравели. 145 600 са заразените в 145 държави

Държавите в Европа продължават да засилват мерките срещу разпространението на Ковид-19. Въпреки това разпространението на заболяването все още не е ограничено. Към момента данните са за над 145 600 заразени в 145 държави по света. Над 72 500 пък вече са оздравели. Починалите са над 5400 души.

– В Белгия също влезе извънредно положение заради коронавируса. А от 1 часа през нощта в неделя Кипър ще ограничи влизането в страната на всички чужди граждани, независимо от националността им.

– Норвегия спря достъпа до страната на всички чужденци, пристигащи на летището в Осло. Самите норвежци, които се връщат в страната си, ще бъдат поставяни под двуседмична карантина.

– Чехия затвори от тази сутрин почти всички ресторанти и магазини, с изключение на тези за хранителни стоки, а също така аптеките и бензиностанциите.

– Австрия спря полетите от и до Испания, след като преди това бяха наложени такива рестрикции за Италия и Швейцария. Затворена е границата на Австрия с Италия.

– Грузия въведе ограничения за лица, влизащи в страната от Германия, Франция, Австрия, Испания, Китай, Иран, Южна Корея и Италия. Те ще бъдат подложени на задължителна карантина за 14 дни, ако не представят лабораторен тест, че са здрави при пристигането си.

– Междувременно в Испания положителна проба за Ковид-19 е дал бившият шеф на НАТО Хавиер Солана. Състоянието му обаче вече се подобрява.

– В САЩ също се предприемат нови мерки. Министерството на отбраната на страната ограничи пътуванията на свои военнослужещи, цивилни служители и членовете на техните семейства. Заповедта влиза в сила на 16 март и ще важи до 11 май. Допуска се придвижване в рамките на страната само при изпълнение на задачи, по хуманитарни причини или при екстремни ситуации.

Към момента данните са за над 145 600 заразени в 145 държави по света. Над 72 500 пък вече са оздравели. Починалите са над 5400 души.

„Сега“


image0 (9K)