Кубрат Пулев спечели европейската титла след бой над Чисора

Българският боксьор Кубрат Пулев спечели европейската титла по бокс за професионалисти. Софиянецът победи Дерек Чисора в Хамбург след 2:1 съдийски гласа (116:112, 113:115, 118:110).

Англичанинът тръгна по-активно, докато Пулев беше предпазлив. Във втората половина на първия рунд българинът започна да действа уверено и успя да пласира добри удари срещу съперника.

Пулев държеше инициативата в следващите минути. В третия рунд той направи няколко десни ъперкъта.

В средата на четвъртия Чисора нанесе най-тежкия си удар от началото на мача. Пулев отговори мигновено с десен прав и с добра серия удари притисна съперника си до въжетата.

Софиянецът приложи комбинация ляв-десен три пъти в първите секунди на петия рунд. Малко преди гонга Чисора се пошегува със съдията на ринга, а Пулев се възползва и нанесе няколко силни удара.

Темпото поспадна в седмия рунд, но мачът се оживи след размяна на удари между двамата в средата на частта. Пулев все още беше по-активен, но Чисора съумя да пласира силни удари. Англичанинът влезе силно в деветия рунд. Той пласира тежки удари в главата на съперника си.
Чисора показа самочувствие в десетия рунд, като с тялото си направи залъгващо движение за шоу на публиката. Във втората минута на 11-ата част Пулев успя да си върне инициативата и нанесе силни удари.

Източник – Дневник

(Visited 1 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)