Любопитно

Ламбо е все по-зле, Стоянка Мутафова също линее

Вече не пускат племенницата на Стефан Данаилов при любимия актьор.

Двамата  любими актьори на България Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова от седмици са в тежко състояние в различни болници.

И при двамата за подобрение засега не може да се говори – лекарите продължават да се борят за живота им.

Племенницата на Стефан Данаилов – режисьорката Роси Обрешкова, сподели:

 

„Зле е положението. За момента няма никаква промяна. В началото имаше малко подобрение, сега – нищо. Лекарите не ме обнадеждиха много. Вече и нас, близките, не ни пускат при него“, сподели разтревожена тя.

От нощта срещу петък големият актьор отново е поставен в медикаментозна кома, за да се премине към следващ етап от терапията. Но организмът му не е достатъчно стабилен за целта, така че в момента лекарите чакат да е в състояние да започне да се бори  – „на собствен ход“ и не го третират с нищо, докато това не се случи. Ситуацията не подсказва, че нещата ще тръгнат към  самостоятелно регенериране.

Той бе поставен в медикаментозна кома преди две седмици, след като бе докаран по спешност от санаториум в Хисаря с много голям белодробен излив след падане. Оттогава е в реанимацията на Военно-медицинска академия, където първия път успяха успешно да го извадят от изкуствена кома и започна да разговаря, да се шегува и да се храни самостоятелно. Само преди три месеца актьорът претърпя операция на тазобедрената става в болница „БургасМед“, където постъпи след инцидент. След интервенцията актьорът се възстанови до степен да може да изиграе няколко представления на спектакъла „Актрисата“ из страната.

Няма добри новини и за 97-годишната комедийна прима Стоянка Мутафова, която бе приета в Университетска болница „Лозенец“.

„Състоянието й е тежко, побъркала съм се от притеснение“, лаконична бе дъщерята на великата актриса Мария Грубешлиева-Муки, която е неотлъчно до нея.

Миналия понеделник,  на Мутафова е бил отстранен жлъчният мехур след тежко възпаление на жлъчката. Операцията минала добре и тя успешно излязла от упойката, но вследствие на възпалението е развила сепсис и е вдигнала висока температура, която продължава да поддържа.  Нейни колеги предполагат, че болките в кръста отпреди  месеци, от които Стоянка се е оплаквала, може да са били свързани с жлъчката, а възпалението не е било открито и диагностицирано навреме.

Румяна Иванова

Аз мога

Share
Published by
Румяна Иванова

Recent Posts

Пеевски: Нека Свети Георги ни дава сили и смелост за по-добър живот

Празникът е на всички етноси и религии...

6 минути ago

В последния почивен ден се очаква засилен трафик но пътищата в страната

Продължават и проверките на "Пътна полиция"...

7 минути ago

Литийно шествие на Бачковския манастир на втория ден от Великден

Вярващи съпровождат чудотворната икона на света Богородица...

21 минути ago

Без военен парад тази година за Деня на храбростта

Празникът ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена...

един час ago
image0 (9K)