НАЙ-НОВИ:

Logitech: Търсенето на компютърна периферия не отслабва

Logitech: Търсенето на компютърна периферия не отслабва

Снимка: Scott Eells/Bloomberg

Производителят на компютърна периферия Logitech заяви, че не наблюдава отслабване на търсенето от работещите от вкъщи, след като отчете по-високи приходи и оперативна печалба в началото на новата си фискална 2022 г., предава Ройтерс.

Приходите от продажби са скочили с 66% до 1,31 млрд. долара през трите месеца до края на юни, спрямо 792 млн. година по-рано. Изчислено не по Общоприетите счетоводни принципи (GAAP), оперативната печалба се е удвоила до 235 млн. долара през първото тримесечие.

Още по темата

Тенденции като работата от вкъщи и възхода на онлайн игрите продължават да подкрепят представянето на Logitech. Резултатите от това тримесечие са сравнявани с тези от година по-рано, когато пандемията даде силен тласък на продажбите.

Продажбите на швейцарско-американската компания, която произвежда компютърни клавиатури, мишки и уебкамери, през последните месеци са тласкани нагоре от хората, които работят от вкъщи по време на пандемията от Covid-19.

Безпрецедентният скок на търсенето накара Logitech да повиши прогнозата си пет пъти, докато цената на акциите ѝ скочи с 87% през 2020 г.

Днес Logitech запази прогнозата си за фискалната година до края на март 2022 г., посочвайки, че все още очаква оперативната печалба да е между 800 млн. и 850 млн. долара. Тя все още прогнозира ръст на приходите от продажби при постоянни валути да съответстват на тези от предходната фискална година, като може да варират с 5% нагоре или надолу.

източник https://www.investor.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon