Марин Льо Пен изпрати писмо на Марешки с пожелание за успех в неделя

Тя покани лидера на ВОЛЯ да подкрепи новото европейско обединение в защита на семейните и християнски ценности

Най-одобряваният политик във Франция – г-жа Марин Льо Пен, която е президент на партията „Национален сбор”, пожела на лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки успех на изборите в неделя.
„Г-н Председател, скъпи Веселин, с наближаването на парламентарните избори във Вашата страна на 11 юли, държа отново да изразя нашата пълна подкрепа и да пожелая възможно най-добрия резултат на Вашата формация ВОЛЯ, с която изградихме здрави връзки и плодотворно сътрудничество”, се казва в писмото.
Марин Льо Пен информира Веселин Марешки за новата инициатива на представените в ЕП патриотични партии, които се обединиха с декларация за защита на семейните и християнски ценности. Тя покани лидера на ВОЛЯ също да се присъедини към документа. „С оглед на ролята и на мястото на Вашата формация в българския политически живот, на Вашата привързаност към националния суверенитет, и в момент, в който Европейската комисия възнамерява да наложи и да ускори федерализацията на Европейския съюз, според мен е съществено обединяването и съюзяването на всички сили, споделящи този подход.
Вашият подпис и Вашата подкрепа за тази декларация само биха ѝ придали по-голяма сила и влияние и биха засилили това широко народно движение, което възнамерява навсякъде в Европа да си възвърне господството над своите съдбини.

image0 (9K)

Познавайки твърдата Ви решителност и заявената от Вас воля да защитавате една Европа, която зачита суверенитета на държавите, аз, както и председателстваната от мен формация, бихме се радвали на Вашето участие в този широк стремеж към отвоюването и възвръщането на нашите свободи, пише Марин Льо Пен. Тя вече два пъти е посещавала България, за да изрази подкрепата си за ВОЛЯ. Интересното е, че социолозите във Франция прогнозират победа за нея на следващите президентски избори.
Ще припомним, че ВОЛЯ и „Национален сбор”-Франция са партньори в Европейската партия на идентичността и демокрацията, в която е и италианската ЛИГА на Матео Салвини – още един от новите лидери на Европа, който отстоява принципите на патриотизма и е против заливането на страните с мигранти, както и за защита на традиционните ценности.
Декларацията за бъдещето на Европа е изготвена от председателя на полската управляваща партия „Право и справедливост” Ярослав Качински. Към момента е подписана от 16 партии, включително и от унгарската ФИДЕС на Виктор Орбан. Коалиционните партньори на ВОЛЯ – ВМРО, също се присъединиха към документа.

 

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!