НАЙ-НОВИ:

Дилов: Добре е, че Слави нарита политическия кошер

Депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов прогнозира изненадващи резултати на предсрочните парламентарни избори, които вероятно ще са на 11 юли.

„Българите са доказали, че се учат много бързо. Ама много бързо. Аз мисля, че на тези избори ще има доста сериозни изненади и те ще са в една неочаквана посока“, каза Дилов пред БНТ, видя ЗАРАТА.

„Аз мисля, че почти всички останали участници ще загубят. Ще постигнат по-ниски резултати“, прогнозира народният представител. На въпрос кой ще увеличи резултата си, Любен Дилов отговори: „ГЕРБ. Колкото и да е парадоксално – да. Защото на фона на този хаос, в крайна сметка хората си казват „някакво управление трябва да има все пак“; някакви хора, с които да може да се разговаря прогнозируемо, дори и да са най-лошите на света. Разбира се, би могло, пак, не давам акъл, би могло така нареченият отечествен фронт, който се очертава около президента, да преосмисли своето политическо поведение и да се съберат и да се явят като една формация, така или иначе сплотена от идеята президентът Радев да повтори мандата си. Защото тези избори на 11 юли освен като парламентарни ще се явят като репетиция за президентските. Това е ясно. Т.е. ако се играе играта „всички срещу ГЕРБ“, тя има някакъв шанс, дава сила и на двете страни. Политиката се храни от големи разломи.“

По думите на Дилов, всичко, което се случва, наистина е за добро.

„За добро е, защото политическият кошер трябва от време на време да се наритва. Така че, каквото и лошо да кажем за Слави, а можем да говорим от тука до хоризонта, всъщност има едно добро – че „Има такъв народ“ тегли два яки ритника на този кошер, който иначе… България не се развиваше. Просто всяка една система се развива чрез кризи. Тя не може да се развива по друг начин, освен чрез кризи, които предолявайки ги, се усъвършенстваме. В момента България е изправена пред една такава политическа криза, която, като я преодолее, ще се усъвършенства“, коментира Любен Дилов.

След коментар на водещия, че се изявява като вътрешна опозиция на ГЕРБ, депутатът каза: „Не съм опозиция. Опитвам се да гледам философски и държавнически.“

А след въпрос дали пак ще се кандидатира за депутат, Любен Дилов заяви, че има време и ще помисли. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon