Луксозни сутиени, бикини, чорапи, жартиери и прашки под бурките

„Виктория сикрет“, „Армани“, „Наоми“ и „Роберто Кавали“ са част от марките бельо, които купуват жените от арабския свят, залагайки на луксозните сутиени, бикини, чорапи, жартиери и прашки под бурките.

Богатите мюсюлманки пръскат милиарди долари годишно за бельо и не се скъпят да дадат по няколко хиляди долара за една рокля. А в Сирия са изобретили и пеещи кюлоти, които не са за принцеси и шейхини, а са достъпни и за обикновените представителки на нежния пол.

Коранът не забранява на жените да използват похвати, с които да се харесат на съпруга си, твърдят запознати със свещената книга. Има обаче един куп тълкуватели, които забраняват едни или други дрехи. Но обличането на луксозно бельо не противоречи на ислямската религия. Но в някои от мюсюлманските страни мъжете имат по няколко жени. Конкуренцията между тях за вниманието на съпруга им ги тласка към търсене на все повече и по-разнообразно бельо, за да го съблазняват.

В специализирани сайтове за дами, изповядващи ислям, се продават всякакви видове сутиени „Армани“, „Стела Макартни“, „Бенетон“, „Ла сенца“ и други марки – с банели, без банели, с подплънки, без подплънки, бриджитки, спортни. При това има от всички номера – от най-малкия до най-големия, пише „168 часа“.

Долното бельо на луксозните марки включва боксерки, бикини, шорти и прашки. Материите са от най-фина коприна и памук. Всичко е много еластично, за да пасне перфектно на женското тяло.

Страната от Близкия изток, в която има най-голямо търсене на луксозно бельо, е Саудитска Арабия, където носенето на бурка е задължително независимо от религията, която изповядва една жена. Включително важи и за чужденки и туристки.

Само в това богато кралство годишната печалба от продажбата на памучни, копринени и дантелени бикини и сутиени е над 1 милиард долара за 2014 г. Населението на ислямската страна е 28 милиона души. От тях 8 милиона са жени над 15 г.

Очаква се търсенето на луксозно бельо в Саудитска Арабия да се увеличи, след като кралят издаде декрет, че мъже не може да работят в магазини за женско бельо.

Дамите се притеснявали да обяснят какво искат да си купят и често излизали от моловете със съвършено различни артикули от това, което действително желаят. По новите правила обслужващият персонал ще бъде само от представители на нежния пол и бариерата за поръчки на по-специално бельо ще отпадне.

Търсенето на екзотично бельо от страна на жени, забулени иначе с бурки, хиджаби и никаби, непрекъснато се увеличава. „Виктория сикрет“ отвори в последните години два магазина в столицата на Саудитска Арабия Рияд. Прословутата марка за бельо произвежда всяка година по един фентъзи модел сутиен вече 20 г. Цените са от порядъка на милиони долари, като най-скъпият струва 15 милиона долара. Те са инкрустирани с диаманти и скъпоценни камъни. Първият модел е представен през 1996 г. от Клаудия Шифър. Но за 20 г. има само два купени фентъзи сутиена на “Виктория сикрет” – през 2004 и през 2012 г. Подозират, че става дума за арабски принцеси.

Канадската фирма „Ла ви ан роз“ предизвика бум, като отвори 55 магазина в Обединените арабски емирства, Алжир, Кувейт, Йордан, Ливан, Египет и Саудитска Арабия. Най-големият потребител е именно последната страна с 29 бутика. 10% от годишните печалби на канадската фирма идват от арабските страни.

„Жените, независимо каква религия изповядват, искат да са модерни. Така че щом има търсене, ще му отговорим подобаващо – точно както правим в Канада“, казват от фирмата.

В Сирия са стигнали още по-далеч в изобретенията на дамско бельо, но не за богатите жени, а за всички. Там продават музикални кюлоти.

Източник: БЛИЦ

(Visited 31 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.