Магистрали няма да се ремонтират през юли и август, обяви министър-председателят Бойко Борисов

Магистрали няма да се ремонтират през юли и август, обяви министър-председателят Бойко Борисов. Припомняме, че в сряда стана ясно, че се очаква блокада по пътя до морето за цялото лято. Ремонтите започват още този месец и трябва да продължат до октомври.
Правителството отпусна до 100 млн. лева за ремонтно-възстановителни дейности на участъци от автомагистралите „Тракия” и „Хемус“.
Ремонтите са наложителни поради силно амортизираните асфалтови настилки в някои участъци на двете магистрали. Пътната настилка е с множество пукнатини и разрушения, дупки, неравни дребно-обхватни кръпки и слягания. От въвеждането им в експлоатация до момента са изпълнявани само локални машинни и ръчни кърпежи.
Ще бъдат ремонтирани общо 100 километра магистрални участници, включително цялостна подмяна на износващия пласт от асфалтобетон, подобряване на отводнителната система и възстановяване на хоризонталната и вертикалната пътна сигнализация.
Три участъка от „Тракия“ и четири от „Хемус“ ще намалят скоростта ни до 60 километра в час. По пътя към Бургас – първия ремонт, ще ни затапва още на изхода на София, второ забавяне ще имаме около Пазарджик, скоростта ще намаляваме и между 119 и 134 километър. Тапи ще има и на цели 4 места между Шумен и Варна по магистрала „Хемус“. Обходни маршрути няма да има навсякъде.
Ден след като плановете на кабинета бяха обявени и стана ясно, че ремонтите ще предизвикат огромни задръствания, правителството дава заден и се отказа от кърпенето на пътища през лятото, съобщават от nova news.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!