Майка остави 9-месечното си бебе затворено в кола, детето плакало до задушаване

Майка остави 9-месечното си бебе повече от 30 минути затворено в автомобил на централен паркинг в Русе, предаде БГНЕС, пише „Дунав мост“.

Въпросната майка е оставила колата си на платения паркинг пред църквата „Света Троица“. Тя е обяснила, че има работа за пет минути, но се е бавила половин час. През това време вътре, в жегите, е останало малкото й дете, по памперс на задната седалка. Служителите на паркинга и минувачи разказват, че детето е плакало през цялото време до задушаване.

Възмутени от това граждани са извикали полицията и Спешна помощ, за да извадят детето от колата.

Изпратен е бил и екип на „Спешна помощ“, който да прегледа момченцето. Наложило се е полицаите да разбият прозореца на БМВ-то, за да извадят детето. То е откарано в детското отделение на русенската болница за консулт. Междувременно майката също се е появила с обяснението, че е отсъствала съвсем за малко.

За случая са уведомени прокуратурата и отдел „Закрила на детето“. По неофициална информация преди две седмици същата майка отново е оставила детето си само в колата, отново на платен паркинг в центъра на Русе, но в друг район.

Според запознати става дума за лекарка от малък град в Русенска област. Преди време отново се е наложило полиция да разбива колата й, за да извади по-голямото й дете, оставено съвсем само за дълго време в автомобила.

[ad id=“111335″]

(Visited 5 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.