БЪЛГАРИ ОТ РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ТЪРСЯТ ПОДКРЕПА ОТ ЛИДЕРА НА ВОЛЯ

Представители на българската общност в Република Северна Македония потърсиха контакт с лидера на ПП ВОЛЯ Веселин Марешки.

Те настояват за по-категорична позиция на следващото управление по отношение на защита правата на българската общност там. „Чухме за създаването на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ, в която участват още уважавани партии. През годините бяхме лъгани и разочаровани от други формации. Затова сега разчитаме на вас в следващото Народно събрание да предприемете нужните мерки и да защитите правата ни”, казаха българите от Република Северна Македония.

Всички виждат, че там от години се извършва геноцид върху нашите събратя, които имат българско самосъзнание и точно заради това са преследвани и тормозени. Трябва да ги защитим. Не може там да се говори за албанци, сърби, какви ли не други, те да имат конституционни права, а българската общност- не. Република Северна Македония много губи с антибългарската си политика. Това продължава десетилетия, а България стои пасивна. Добросъседството може да се гради върху истината, не върху лъжи, изкривяване на фактите и нарушаване на правата на такава голяма група българи”, коментира Марешки.

(Visited 4 times, 1 visits today)