„Мисис България“ 2020 продаде короната си, за да помогне на дете със здравословни проблеми

26-годишната Калина Иванова, която стана първа подгласничка на „Мисис България“ 2020, продаде короната си, за да помогне на дете със здравословни проблеми.

Малката Велина има тумор в мозъка и Спешно се нуждае от 100 хиляди лв.,  за да бъде спасена.

„Решението ми за короната дойде спонтанно. Вярвам, че тези конкурси трябва да насърчават естествената красота и да възпитава децата, а не просто някой да се похвали, че е спечелил. Когато бях малка тренирах художествена гимнастика. Бяхме на състезание и аз спечелих медал. Едно от децата беше толкова разочаровано, и реших да му подаря  моя медал и то грейна в широка усмивка. Тогава бях 13-14 години и може би точно тези спомени ме подтикнаха да направя търга за короната“,  разказва пред „България Днес“ Калина.

От четири години момиченцето се бори за живота си. Велина е едва на два месеца когато и поставят страховита диагноза – вътрешна хидроцефалия. Детенцето преживява тежка операция, и след това кошмара продължава – откриват туморно образование в мозъка. Наскоро изследвания показват, че туморът е пораснал и в момента единственото спасение за малката Велина е операция в турска клиника, като за лечението са необходими 100 хиляди лв.

(Visited 61 times, 1 visits today)

image0 (9K)