Новини

Млада българка изпрати 220 000 евро на мним възлюбен

Влюбена млада жена е изпратила 220 000 евро на мним американски адмирал за 1 година, съобщи в.“24 часа“.

Младата жена е дъщеря на богат български бизнесмен. Запознала се с мъжа във Facebook в началото на 2020 г. Започнали с чат в социалната мрежа, а мъжът й обяснявал колко я харесва.

Профилът му бил пълен със снимки от различни учения и мисии. На тях той бил с красива бяла униформа, типична за флота. Докато си чатели с българката, продължавал да качва нови кадри. Двамата се сближили. Мнимият обяснявал как иска да напусне армията след края на поредната мисия. Един ден й споделя, че дъщеря му е катастрофирала и трябвали много пари за операция, а той ги нямал.

Престъпници в мрежата: Фалшива булка отмъква пари от кандидат-жених

Влюбената жена била толкова хлътнала, че тя самата му предложила да му изпрати. Мъжът приел и поел ангажимент да ги върне. В следващите дни постоянно обяснявал как се извинява и колко му е неудобно за ситуацията. Причината да е без пари била, че си поръчал нова кола дни преди инцидента с дъщеря му. Вместо да се похвали с возилото обаче, нова „катастрофа“ сполетяла „адмирала“. Този път автовозът се обърнал, а „военният“ не бил застраховал автомобила. Българката пак му пратила пари.

Последвали още няколко трансакции, а сумата нараснала на 220 хиляди евро. Жената вземала парите от своя баща бизнесмен. Тя го лъжела и давала най-различни обяснения защо се нуждае от толкова много пари. Бащата ги давал, а парите буквално само за минути се задържали в сметката й.

Влюбената жена го кани няколко пъти да дойде в България. Той все намирал оправдание, че няма как да напусне преди края на мисията си. Обяснил й, че няма как тя да го посети, тъй като се намира във военна база и правилата не го позволяват. Българката разказала на приятели за виртуалната си любов. Те й казали, че е жертва на измама и трябва да подаде сигнал в отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП.

Въпреки че всички били категорични, че е измама, българката писала на възлюбения си. Казала му, че според всички той е мошеник. Мъжът отрекъл, но приятели на жената я убедили да поиска да се видят на видеочат. Той приел, но още на втората секунда изключил картината и се оправдал с проблем с камерата. Едва тогава момичето склонило да подаде сигнал.

Случаят се разследва, според криминалисти парите са преминали поне през 20 банкови сметки, а след това следите им са заметени през компании за парични преводи.

Румяна Иванова

Аз мога

Recent Posts

Община Стара Загора търси наемател на култово бистро

Общо 13 обекта ще бъдат предложени на публичен търг с явно наддаване   13 обекта…

3 минути ago

7 Интересни факта за черешите, които може би не знаете?

Черешите са не само вкусни, но и изключително полезни за здравето. Въпреки че често ги…

6 минути ago

Две съседки, две кокетки се биха и потрошиха

Става дума за битов скандал...

13 минути ago

Прокуратурата съгласна Божков да е на свобода срещу 500 000 лв.

Преди дни съдът го пусна срещу 130 000 лева парична гаранция...

18 минути ago

Мъж от Твърдица простреля с арбалет свой съгражданин

Пострадалият дължал пари на извършителя...

19 минути ago
image0 (9K)