Млада и красива старозагорка грабна наградата „Златна пила“ в Национален конкурс!

В края на миналата 2015 година в хотел „Монтесито“-София се състоя Национален конкурс „Маникюр на България 2015“, организиран от „VIP Salon AWORDS”. Той беше безапелационно спечелен от 25-годишната старозагорка Ивизара Георгиева, която грабна Голямата награда „Златна пила“!

Репортер на ЗАРАТА разговаря с младата, красива и много талантлива Ивизара Георгиева.

Откъде тръгва тази любов към маникюра, рисуването, творчеството?-Тръгва от детството ми. Още от съвсем малка не изпусках молива и четката от ръцете си, непрекъснато рисувах. С това се занимавах и в Центъра за работа с деца няколко години. Преди да завърша средното си образование в РЕГ “Максим Горки“, още нямах 18 години, когато се записах и изкарах курс за маникюрист. Винаги ми е било приятно, интересно, забавано, а и приятелите ми потвърждаваха, че се справям добре. И така, от 2008-ма, това мое хоби се превърна в страст.

А на какви други конкурси сте се явявала?

– Усмихвам се, защото това е първото предизвикателство, което предприех. Досега не бях участвала в конкурси и затова наградата от първия ми е много скъпа.

Колко бяха конкурентките в състезанието?

– В конкурса участваха 70 маникюристки от цяла България,от тях бяха избрани 20, с които премерихме „сили“ за наградите .

Какъв беше регламентът, какво се изискваше от всички вас? И с какво впечатли журито Вашият модел?

 

– Трябваше да направим маникюр с червен лак на едната ръка, а на другата – френски, като използваме изграждане. Състезавахме се в няколко подкатегории: Дизайн, Форма, Изграждане с гел, Изграждане с акрил.

Моделът, с който всъщност спечелих наградата и който впечатли много всички, беше френският маникюр, изработен от гел, гелови бои, с ефект мат и захар, украсен с камъни Сваровски. Използвах техника с две лица (вътрешно и външно), както и техника за реален дантелен 3D ефект. Моделът е мой и е изцяло авторски, като целта ми беше да създам стил, с който всяка жена да се чувства специална и фина като „дантелено бижу“.

 

Мислила ли сте да завършите някакво друго образование?

– Аз в момента уча, сега съм задочно втори курс специалност „Туризъм“ в Бургаския университет „Асен Златаров“.

Това е нещо съвсем различно от настоящето Ви. Как се връзва едното с другото?

 

– Двете засега вървят паралелно. Определено засега продължавам да работя като маникюрист, а и скорошното признание ме окрилява. Бъдещето ще покаже какво ще се случи с туризма.

А за повишаване на квалификацията в изработването на маникюр?

 

– Аз посещавам редовно курсове, където преподаватели са международни Нейл мастърс и оттам научавам изключително много интересни неща. Там ни запознават с новите тенденции и техники в професията.

С кого участвахте в конкурса?

 

– Моите колеги Яница Видева, Донка Илиева и аз взехме участие в състезанието. Яница спечели 3 място в категорията за изграждане с акрил, а при мен дойде още една награда – 3-то място за форма.

Екипът на ЗАРАТА пожелава на младата Ивизара Георгиева да бъде все така талантлива, с много творчески идеи и да създава самочувствие на старозагорските жени, които са едни от най-красивите!

 

 

 

Красимира Янкова

Recent Posts

Какво са яли Исус и апостолите му на Тайната вечеря?

Разкритие на италиански учени разбулва мистерията...

25 минути ago

Малките плувци на Траяна спечелиха 10 медала на международен турнир

Отлично представяне за плувците на СКП Траяна (Стара Загора) при участието им на международния турнир…

40 минути ago

Енергиен експерт: Ще се стигне до увеличение на цената на тока

Според Георги Касчиев служебното правителство трябва да реши въпроси, тъй като редовните няма да се…

53 минути ago

Сдружението на заведенията: „Спаси София“ мрази бизнеса в столицата

Те са против въвеждането на Синя зона в неделя...

един час ago

Доц. Киселова: Промените в Закона за хазарта бяха приети не по правилата на Конституцията

Експертът очаква промените да отпаднат след няколко месеца...

2 часа ago
image0 (9K)