Младоженци, които живеят в Швеция, дариха парите от букетите на детско отделение

Младоженците дариха парите от букетите от сватбата на Първо детско отделение на УМБАЛ Бургас.

Ренета и Стоян Николови са заедно от 11 години, но станаха семейство на 2 октомври т. г. в Поморие. Гостите на сватбата също приели идеята – вместо да купуват букети, да отделят средствата за благотворителна кауза.

„И в Швеция има подобни традиции, но идеята ми дойде от България. Четох няколко статии за двойки, които даряват сумите от букетите и още преди да се оженим споделих с бъдещия ми съпруг, че искам и ние да го направим. Работя в детска градина и затова решихме да дарим средствата за детското отделение“, разказа пред БНР младоженката.

Със сумата е закупена нужна за отделението апаратура – пулсоксиметри, дигитален термометър и обикновени термометри, детски апарат за кръвно налягане и лекарска чанта, оборудвана с всичко необходимо за спешен транспорт.

„Всичко вече е доставено в отделението, започваме да го използваме и благодарим на тези млади хора за жеста“, сподели началникът на Първо детско отделение д-р Борис Ангелов.

Ренета и Стоян са поредната двойка, която посвещава сватбата си на благотворителна кауза. Само за тази година четири млади семейства подкрепиха медиците от Отделенията по неонатология и Първо детско отделение на УМБАЛ Бургас с дарения за необходима апаратура и консумативи.

(Visited 26 times, 1 visits today)

image0 (9K)