Моделки, плеймейтки и певици с бойкот в навечерието на Великден!

Красивите дами на България се обявиха срещу купуване на яйца с код 3, които са отглеждани в клетки, научи ЗАРАТА.

„По време на Великденските празници у нас се консумират повече яйца, от който и да е друг период през годината. Повечето от тях ще са от фермите, в които милиони кокошки-носачки у нас прекарват целия си кратък живот в тесни телени клетки. Всяка една от тези нежни птици има по-малко пространство от един стандартен лист хартия. Става дума за 0,075 кв. м. Толкова е тясно, че дори не може да разпери крилете си докрай. Подът от метална тел разранява краката им и кокошките не могат да правят почти нищо от поведенията, които биха изразявали на свобода. Те са сведени до нищо повече от машини за яйца”, коментира Стефан Димитров от КАЖИ.

„Абсолютно съм против отглеждането на животни в нечовешки условия и подкрепям кампанията! Великден е добър повод да се опитаме да сме по-хуманни, а не само по празниците да сме такива“, коментира пред „България Днес“ моделката Гентиана Халити. Нейното мнение бе подкрепено и от българската Шехерезада – Джейми Елиаз.

„Това е средновековно мъчение за кокошките, което няма място в съвременния свят. Представете си вас да ви затворят в малка клетка с още хора и само да ви използват, без дори да има възможности да се обърнете. Аз лично няма да си купят такова яйце, защото ми пука за живота на птиците“, споделя моделката, която дълги години живееше в Ливан, но се завърна у нас.

Певицата Гергана Стаменова, също заяви отговорна обществена позиция: „Бясна съм, че се държат така с кокошките, за да печелят пари от милите животни. Още от дете не пропускам да боядисвам яйца. И тази година няма да изключение, но вече със сигурност по-внимателно ще следя за кода на яйцата“.


image0 (9K)