МВР удари лаборатория за метамфетамин край Сливен

Служители на ОДМВР-Сливен неутрализираха престъпна група, занимавала се с наркопроизводство край Сливен, съобщават от пресцентъра на МВР.

След упорито разследване и прецизно планиране на полицейските действия, в късните часове на 18 февруари, криминалисти на ОДМВР-Сливен влизат в имот във вилна зона „Мацулка“ край града.

Там, в момент на производство на метамфетамин, те установяват 8 мъже на възраст от 20 до 39 години. Сред задържаните е и организаторът на престъпната дейност Х.Ю.(35г.) от град Сливен. При последвалите процесуално следствени действия в имота са открити и иззети прекурсори, предмети и вещества, необходими за производството на синтетичен наркотик.

Иззет е около 20 грама готов метамфетамин, както и отпадъчен продукт от химичния процес при неговото производство. |Намерени са: електронна везна, около 5 кг нарязан тютюн, две въздушни пушки и газов пистолет. По данни на окръжния прокурор, намереното на място количество червен фосфор е най-голямото до сега. Това предполага, че се е планирало значително производство на синтетичен наркотик.

В хода на акцията е извършено претърсване и в дома на лидера на групата в Сливен, където са намерени и иззети около 10 г метамфетамин, електронна везна, мобилен телефон и други вещи, имащи отношение към престъпната дейност. Двама от задържаните са от Сливен, други трима са от Карнобат, един е жител на Ямбол, а осмият е от с. Ичера. На Х.Ю. е наложена мярка за постоянно задържане и той е приведен в Бургаския затвор.

offnews.bg

(Visited 4 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.