Над семейството на Елвис Пресли тегне древно проклятие

На днешния ден, 8 януари 1935 г., е роден кралят на рока Елвис Пресли.

elvis

Над Елвис Пресли и цялото му семейство тегне древно проклятие от поколения наред. „Съдбата протегна зловещата си ръка и върху живота на Краля, сякаш той трябваше със смъртта си да заплати греха на негов отдавна починал прародител, който се осмелил да отвлече 14-годишната дъщеря на благородник“, твърди Лидия Пинум, президент на клуба „Вечният Елвис“.

Тя е стигнала до извода, че над Пресли е тегнело проклятие след продължителни изследвания на живота и смъртта му.

Г-жа Пинум твърди, че цялото семейство на Пресли е било прогонено от Шотландия от ядосан благородник, проклел всички тези, които притежават името Пресли, независимо дали по рождение или по брак.

„Клетвата на благородника успя да достигне всеки един от членовете на семейство Пресли – Гладис, майката на Елвис, баща му Върнън, мъртвородения му брат-близнак Джеси Гарон, самия него, бившата му жена Присила и дъщеря му Лиза. Никой не успя да избяга“.

„Тази клетва не е някаква си измислица. Семейство Пресли гледаше на нея като на една вечна заплаха. Всъщност Елвис, който е пътувал навсякъде по света, за да пее, нито веднъж не е стъпил на Британските острови“, продължава Пинум.

По странно съвпадение любовта на Елвис и Присила е много подобна на тази на неговия прадядо и дъщерята на благородника. Присила е била още тийнейджърка, когато Елвис е покорил сърцето й и я е „отвлякъл“.

„Независимо, че Присила е напуснала Елвис години преди неговата смърт, все още се спекулира, че клетвата продължава да осуетява нейните опити да намери трайна любов. До края на живота си тя остава белязана“.

Дори богатството, което Елвис пожъна с удивителния си глас и индивидуалност, не може да спаси семейството му от опустошителния ефект на клетвата. За майка му Гладис, която той много обича, се твърди, че се е борила дълго с алкохолизма и наркотиците, преди трагично да бъде повалена от 1958 година от сърдечен удар.

Баща му Върнън с години се е борил са извади семейството си от беднотията и е прекарал доста време в изправителен дом поради фалшифициране на чекове. Доста тежко изживява смъртта на първата си жена и с болка се развежда с втората малко преди смъртта си през 1979 година.

Гладис, майката на Елвис, умира на 14 август. На 15 август 1972 година е регистриран краят на брака на Краля с Присила. На 15 август 1975 година Елвис влиза в болница, след като е колабирал в Лас Вегас – случка, предвещаваща смъртта му на 16 август 1977 година, когато той е на 42 години.

(Visited 432 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.