НАП проверява фирмите на Пеевски

Националната агенция за приходите (НАП) проверява фирмите на депутата от ДПС Делян Пеевски. Информацията, която „Медиапул“ пръв съобщи, беше потвърдена от приходната администрация пред „Дневник“.

Проверката е свързана с произхода на средствата по последните сделки, казаха в отговор на „Медиапул“ от НАП.

Проверката е на юридически лица, в които Пеевски е собственик, и няма срок, в който да бъде приключена.

От миналото лято досега депутатът от ДПС изсветлява бизнес начинанията си, свързвани от преди това с името му, както извършва и нови придобивки. Това логично поставя въпроса за произхода на средствата, тъй като противоречат с досега декларираните от него доходи и имущество, писа многократно „Капитал“. До юни 2015 г. според имотните му декларации Пеевски е притежател на автомобил марка опел, купен за 1000 лв. през 2003 г., три имота в София и банков влог.

Миналото лято майката на депутата Ирена Кръстева му дари част от компанията „НСН инвестмънт“, в която към момента депутатът държи 90%, а Кръстева – 10 на сто. Именно чрез това дружество се осъществяват и повечето му покупки в последните шест месеца –  5% от „Булгартабак холдинг“, 18% от „Юрий Гагарин“, новата сграда на Би Ти Ви, планира се още и покупката на 50-процентен дял в „Техномаркет“ и активите на „Химко“.

Засега остава неясно откъде са финансирани сделките, тъй като по тях не се виждат никакви вписани ипотеки, залози и тежести в полза на банка или друга финансова институция. Неясноти има и при  увеличението на капитала на „НСН инвестмънт“ през ноември миналата година с 1 млн. лв. При него Пеевски записва пропорционално своите 900 хил. лв., каквито не фигурират в имуществените му декларации.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)