Напрежението на ГКПП „Кулата” ескалира

Напрежението на ГКПП „Кулата” ескалира, след като холандски ТИР, превозващ малки пиленца, се опита да премине през живата верига, образувана от български превозвачи.

Превозното средство беше спряно, от човек който легна пред камиона във видимо нетрезво състояние. Служители на „Гранична полица” го премахнаха от платното за движение.
Полицейски служители ескортираха ТИР, който превозва барут, след като българските шофьори и превозвачи влязоха в спор помежду си дали да го пропуснат, предаде VESTI.bg.

image0 (9K)

Българските превозвачи коментираха, че гръцките протестиращи държат като заложници български граждани, сред които има и малки деца, а тук става проблем за пропускането на животни.
С помощ от страна на служители на МВР и двата ТИР-а преминаха успешно през граничния пункт.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски заяви, малко след като пристигна на граничния пункт, че действията на гръцките протестиращи и власти са изключително безобразни.
Той и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов разговарят с превозвачите. По-рано днес министър Московски беше категоричен, че изцяло подкрепя действията на българските шофьори и превозвачи, като сега се насочва за разговор с гръцки генерал.

Транспортният министър заяви, че ще изисква цялостно вдигане на блокадата, премахване на тракторите на гръцките фермери, като по никакъв начин няма да призове българските шофьори да спрат протестните си действия.
Превозвачите помолиха за съдействие министър Ивайло Московски да бъде пропуснат български автобус превозващ малки деца, който се намира на гръцка територия и престоява от поне денонощие.

По-рано днес, българските превозвачи са разговаряли с гръцките власти за пропускането му, но вместо него те са пропуснали румънски автобус с възрастни хора, който от българска страна той е върнат.
Представители на гръцките власти пристигнаха на ГКПП „Кулата” за преговори с министър Московски.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!