НАЙ-НОВИ:

Netflix се приближава към сделката за правата върху произведенията на Роалд Дал

Netflix се приближава към сделката за правата върху произведенията на Роалд Дал

Снимка: Bloomberg L.P.

Американската компания за видео стрийминг Netflix Inc. преговаря за придобиване правата на произведенията на покойния британски писател Роалд Дал, съобщава Bloomberg, цитирайки източници, запознати с темата.

Потенциална сделка ще осигури на Netflix достъп до множество произведения на автора, от които са продадени над 200 млн. броя по целия свят. Сред най-известните му творби е и „Чарли и шоколадовата фабрика“. 

Още по темата

Според източниците сделката може да бъде обявена до дни.

Netflix вече има тригодишно споразумение с Roald Dahl Story Co., чрез което може да създава анимационни филми по негов материал. Сега компанията възнамерява да купи целия бизнес.

Придобиването е рядкост за Netflix – компанията е извършила по-малко от 10 придобивания през последното десетилетие, като това би било най-голямото ѝ.

Обичайната практика на Netflix е да сключва сделки с известни режисьори и телевизионни продуценти, които могат да доставят продуктите, от които услугата се нуждае, за да продължи да привлича абонати, чийто брой сега надхвърля 209 милиона.

Но произведенията на Дал, особено детските му книги, представляват рядка възможност за придобиване на пълен контрол върху правата на даден автор, който се харесва сред една от най-големите възрастови аудитории на Netflix.

Много от книгите на Дал вече са стигнали до Холивуд, включително „Джеймс и гигантската праскова“ и „Чарли и шоколадовата фабрика“.

Авторът умира през 1990 г. на 74-годишна възраст.

Два филмови проекта по произведения на Дал са в процес на заснемане, според Internet Movie Database. Netflix филмира „Матилда“, докато Warner Bros. заснема „Уонка“, история, фокусирана върху младия Уили Уонка от „Чарли и шоколадовата фабрика“.

източник https://www.investor.bg/………… ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon