(NF) Борис Джонсън потвърди вдигането от 19 юли на рестрикциите, наложени заради коронавируса в Англия

NF 20:13:31 12-07-2021
GG2012NF.019
Великобритания – Англия – коронавирус – рестрикции – Джонсън

Борис Джонсън потвърди вдигането от 19 юли на рестрикциите, наложени заради коронавируса в Англия

Лондон, 12 юли /БТА/
Британският премиер Борис Джонсън потвърди, че Англия ще вдигне от 19 юли последните оставащи в сила ограничения, въведени заради коронавируса, предадоха световните агенции.
Джонсън предупреди, че рискът от пандемията си остава, но каза че въпреки това от идната седмица законовите рестрикции ще бъдат заменени с препоръка хората да носят маски на места, където има тълпи, и в обществения транспорт. Нощните клубове и други обекти, на които се събират много хора, ще трябва да използват ваксинационни паспорти за влизане в тях, като това ще е един вид проява на обществена отговорност, поясни премиерът
Пандемията не е приключила. Тази болест, коронавирусът, продължава да крие рискове за вас и за вашите семейства. Вие не можете просто да се върнете от понеделник 19 юли към живота, който водехте преди ковид, подчерта днес Джонсън.
Малко по-рано днес британският здравен министър Саджид Джавид също потвърди, че от 19 юли в Англия последните действащи рестрикции ще отпаднат. Това означава, че всички оставащи ограничения върху социалните събирания ще отпаднат и мерките за социална дистанция ще бъдат отменени. Нощните заведения ще отворят врати за първи път от март 2020 г. Няма да има ограничения в броя на хората на концертите, в театрите, на сватбите и на спортните събития.

/ГГ/

Източник: http://www.bta.bg/ .

(Visited 1 times, 1 visits today)

40

споделяния
error

Харесва ви статията? Споделете,моля!