НАЙ-НОВИ:

(NF) Германия отменя предупрежденията за пътуване до високорискови държави по отношение на ковид

  • Arhiv
  • 11.06.2021
  • БТА
  • Коментарите са изключени за (NF) Германия отменя предупрежденията за пътуване до високорискови държави по отношение на ковид

NF 17:04:31 11-06-2021
MI1703NF.012
Германия – коронавирус – пътувания

Германия отменя предупрежденията
за пътуване до високорискови държави
по отношение на ковид

Берлин, 11 юни /БТА/
Германия планира да отмени предупрежденията за туристически пътувания до дестинации, смятани за високорискови, що се отнася до коронавируса, заяви външният министър Хайко Маас, цитиран от ДПА. Това ще важи от 1 юли за райони, в които новозаразените на седмична база не надхвърлят 200 души на 100 000. Предупрежденията за пътувания на германските власти бяха въведени преди повече от една година, отбелязва Франс прес.
„Можем да премахнем предупреждението за пътуване в рискови зони, където показателят за разпространение на вируса е по-малък от 200 на седмична база. Тази мярка ще се прилага от 1 юли и за целия свят“, съобщи германският външен министър Хайко Маас.
„На много места броят на заразените спада и все повече граждани са ваксинирани. След дълги месеци на локдаун можем да очакваме повече нормалност и това включва пътуванията“, посочи в изявление Маас, цитиран от Ройтерс.
За държавите членки на Европейския съюз, както и за Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария, които вече не са категоризирани като рискови зони, предупреждението за пътуване на германското външно министерство ще съдържа в бъдеще единствено формулировката, че се изисква „особена предпазливост“.
По-рано днес германският институт „Роберт Кох“ извади от списъка си на рискови дестинации във връзка с коронавируса няколко страни и района, включително САЩ, Канада, Швейцария, Австрия и някои части на Гърция.
Германската асоциация за въздушен транспорт (BDL) вече обяви, че от следващия месец пътниците ще могат да летят до 217 европейски дестинации в 38 държави, почти както през 2019 г. преди появата на пандемията.
Предупрежденията, придружени от ограничения, обаче остават в сила за страни с все още високи нива на инфекции или широко разпространение на варианти на вируса, като Великобритания или Индия.
/Алексей Маргоевски/

/МИМ/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

-->
Най-нови