НАЙ-НОВИ:

(NF) Ебрахим Раиси е най-радикалният президент на Иран, избиран някога, заяви Израел

NF 21:52:01 19-06-2021
MI2151NF.005
Израел – Иран – Ебрахим Раиси – избиране – реакция

Ебрахим Раиси е най-радикалният
президент на Иран, избиран някога,
заяви Израел

Ерусалим, 19 юни /БТА/
Ебрахим Раиси е най-радикалният президент на Иран, избиран някога, той е решен скоростно да развива иранската ядрена програма, заяви днес израелското външно министерство, предаде Ройтерс.
„След като върховният лидер (на Иран аятолах Али Хаменей) нареди на иранското общество за кого да гласува, по-малко от 50 процента от гражданите на Иран избраха най-радикалния президент на страната досега. Касапинът от Техеран Ебрахим Раиси с право бе разкритикуван от международната общност за прякото си участие в извънсъдебните екзекуции на над 30 хиляди души. Раиси е радикална фигура. Той е решен бързо да развива иранската ядрена програма и от избирането му проличават истинските зли намерения на Иран“, се казва в изявление на външното министерство.
„Новият президент на Иран, известен като Касапина от Техеран, е екстремист, отговорен за смъртта на хиляди иранци. Той е решен да реализира ядрените амбиции на режима и да продължи кампанията му за глобален тероризъм“, заяви в Туитър израелският външен министър Яир Лапид.
Новото израелско правителство, което положи клетва в неделя, заяви, че ще се противопостави на възобновяването на иранското ядрено споразумение от 2015 г. между световните сили и Иран, отбелязва Ройтерс.

/Божидар Захариев/

/МИ/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon