(NF) Корнелия Нинова и Христо Иванов влизат в парламента от 25-ти МИР-София, Мустафа Карадайъ – от Шумен, Мая Манолова – от Благоевград

NF 21:31:01 16-07-2021
PP2129NF.035
ЦИК – депутати – решение

Корнелия Нинова и Христо Иванов влизат в парламента от 25-ти МИР-София, Мустафа Карадайъ – от Шумен, Мая Манолова – от Благоевград

София, 16 юли /Теодора Цанева, БТА/
Лидерът на БСП Корнелия Нинова и съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов са избрали да бъдат депутати от 25-ти МИР-София; председателят на ДПС Мустафа Карадайъ – от Шумен, а председателят на „Изправи се!Мутри вън“ Мая Манолова – от Благоевград. Това става известно от решение 475-НС на Централната избирателна комисия /ЦИК/, публикувано тази вечер на интернет страницата й и на сайта на БТА.
Двайсет и осемте народни представители, избрани в два района, – сред тях и лидерите на основни политически сили, вече са решили откъде искат да влязат в парламента.
Тошко Йорданов /ИТН/ е избрал да бъде депутат от Пловдив, Ива Митева – от 24-ти МИР-София. Бившият здравен министър Костадин Ангелов /ГЕРБ-СДС/ ще бъде народен представител от Велико Търново.
Николай Хаджигенов /ИМВ/ влиза в парламента от 25-ти МИР-София и освобождава мястото в Пловдив.
Със същото решение ЦИК обявява за избрани в 46-то Народно събрание още 28 кандидати, които заемат освободените места. Така Манол Пейков става депутат от листата на „Демократична България“ в Пловдив на мястото на Христо Иванов. От 23-ти МИР-София от листата на „Изправи се!Мутри вън!“ влиза Димитър Делчев, вместо Мая Манолова. Мария Капон пък заема освободеното от Николай Хаджигенов място от Пловдив.
/ПП/

Източник: http://www.bta.bg/ .

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!