(NF) Нидерландия наложи отново ограничения след нарастване на броя на случаите на ковид сред младежите

NF 21:51:02 09-07-2021
PA2149NF.014
Нидерландия – коронавирус – случаи – ограничения

Нидерландия наложи отново ограничения
след нарастване на броя на случаите на ковид
сред младежите

Амстердам, 9 юли /БТА/
Нидерландското правителство въведе отново наложени заради КОВИД-19 ограничения на работното време на нощните клубове, музикалните фестивали и ресторантите, в опит да спре резкия скок на случаите на заразяване сред младежите, предаде Ройтерс.
Повечето ограничителни мерки в Нидерландия бяха отменени на 26 юни, защото броят на случаите започна да намалява. Две трети от населението е получило най-малко една доза от ваксина срещу коронавируса. Но след отварянето на барове, ресторанти и нощни клубове, броят на новозаразените нарасна с най-бързото си темпо от месеци, с близо 7000 случая за последните 24 часа – в сравнение с по-малко от хиляда предишната седмица.
„Отчасти поради варианта Делта, броят на заразените нараства много бързо“, заяви премиерът Марк Рюте. „Целта ни е да поставим вируса под контрол, да защитим уязвимите групи и да гарантираме, че здравната система няма да се претовари“.
Мерките включват по-ранно затваряне на кафенета и ресторанти, връщане към спазването на социална дистанция и фиксирани места в ресторантите и концертни зали. Всички зали за танци и нощни клубове ще бъдат затворени, защото гарантирането на социалната дистанция би било невъзможно.
Фестивалите продължаващи по няколко дни ще бъдат отменени и големите публични събирания ще бъдат ограничени до малки групи, добави Рюте.
Ограниченията влизат в сила в 5:00 ч.по Гринуич утре и ще останат в сила до 14 август, съобщи правителството.
/ПА/

Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!