НАЙ-НОВИ:

(NF) Очаквам партиите на промяната да следват ясно посоката, която им е подадена от българските граждани, заяви президентът Румен Радев

NF 20:02:01 24-07-2021
IS2001NF.020
Велико Търново – Румен Радев – коментар

Очаквам партиите на промяната да следват ясно посоката, която им е подадена от българските граждани, заяви президентът Румен Радев

Велико Търново, 24 юли /Марина Петрова, БТА/
Очаквам партиите на промяната да следват ясно посоката, която им е подадена от българските граждани, заяви във Велико Търново президентът Румен Радев.
Денят за връчването на мандата ще бъде ясен, когато тези партии гарантират, че са постигнали резултат, коментира пред журналисти държавният глава.
Той подчерта, че очаква партиите на промяната да следват ясно посоката, която им е подадена от българските граждани по площадите и резултатите от изборите. Тези партии трябва да дадат ясни гаранции, че няма да се отклонят от тази посока и ще създадат правителство, обединено от такива приоритети и цели – изкореняване на порочните практики, борба с корупцията и с бедността и неравенството, повишаване на доходите и пенсиите, създаване на по-добри условия за здравеопазване и образование.
Президентът коментира решението на ВСС по отношение на главния прокурор Иван Гешев, определяйки го като защита на статуквото. Според него дълбоката реформа в правосъдието е необходима и тя трябва да изисква отчетност и отговорност от главния прокурор.
„Това означава, че трябва да дадем шанс на почтените, отговорните български магистрати да започнат реално борба с корупцията“, посочи Румен Радев.
Президентът поздрави випускниците от Випуск 143-ти „Георги Стойков Раковски“ на НВУ „Васил Левски“, които днес получиха първо офицерско звание.

/ИС/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon